Poliția Olt, recomandări pentru șoferi în sezonul rece. Și pietonii trebuie să fie atenți la ASTA!

Poliția Olt, serie de recomandări atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni, odată cu venirea sezonului rece.

Potrivit oamenilor legii, iarna vine, ca în fiecare an, cu o serie de modificări ale măsurilor pe care fiecare participant la trafic trebuie să și le ia pentru ca siguranța tuturor să nu fie pusă în pericol, fapt care pietonii, dar și șoferii trebuie să dea dovadă maximă prudenţă pentru a evita tragediile.

„În condiţiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (lapoviţă, ninsoare sau vânt puternic), Inspectoratul de Poliție Județean Olt recomandă, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie.

Poliţiştii olteni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Echipați autovehiculul cu anvelope corespunzătoare anotimpului rece deoarece în condițiile unui carosabil umed (acoperit cu zăpadă, gheață, polei sau mâzgă), distanța totală de frânare se mărește considerabil, până aproape de dublare. Iar dacă la această situație se mai adaugă și pneurile uzate, un eventual accident de circulație devine iminent”, se arată în comunicatul Poliției Olt.

Codul Rutier prevede faptul că anvelopele de iarnă sunt obligatorii oricând se circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de data din calendar.

De asemenea, polițiștii rutieri vă recomandă:

– să evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare și să folosiți cu precădere frâna de motor;

– să adaptaţi viteza permanent la condiţiile de drum (carosabil umed, acoperit cu polei, zăpadă sau gheaţă);

– să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here