Anunț cumplit despre pensiile din România: “Nu sunt bani”. Veste pentru cei cu pensii mici

Vicepreședintele USR Claudiu Năsui a vorbit miercuri seara despre majorarea pensiilor și despre bugetul pentru anul viitor. Acesta susține că propunerea USR vizează creșterea mai ales a pensiilor mici.

Vicepreședintele USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a vorbit, miercuri seara, despre majorarea pensiilor si despre bugetul pentru anul viitor.

„Nu sunt bani și în momentul în care nu sunt bani se întâmplă acest deficit structural, deficit excesiv. Cine zice deficit, zice de fapt datorie și zice inflație. Inflația nu vine din cer, vine de la ceea ce facem noi în economia noastră și vine atunci când politicienii mint că există bani și de fapt nu sunt.

Vreau să văd această îngrijorare despre lipsa de bani nu doar când vine vorba de pensii, ci și când vorbim de PNDL, de exemplu, program pe care noi l-am contestat, pe care noi l-am făcut pentru a treia oară.

Dacă ne uităm la pensiile speciale pe care le avem deja în plata, noi avem sume colosale de aproape 10 miliarde de lei și care cresc de la an la an. Trebuie să înțelegem că exercițiul bugetar este un exercițiu în care se văd care sunt prioritățile clasei politice.

Bugetul este un exercițiu politic, o lege care trece în Parlament, un vot al unei majorități din Parlament. Acolo vedem unde vor să aloce politicienii bani.

Propunerea noastră vizează creșterea mai ales a pensiilor mici. Impactul social și economic este mult mai mare și mai bun dacă crești mai multe pensii mici decât să crești pensiile mari. Noi avem propunerea această de o creștere mai zdravănă a pensiei minime, nu atingem punctul de pensie, dăm o a 13-a pensie și atunci reușești să crești mai degrabă pensiile mici și veniturile mai multor pensionari”, a precizat Claudiu Năsui, la Realitatea PLUS.

Când va fi prezentată prima formă de buget pentru anul 2022?

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunțat astăzi că în cursul zilei de luni va fi prezentată o formă de buget pe anul viitor în cadrul coaliţiei de guvernare.

Totodată, el a subliniat faptul că liberalii sunt în Parlament și vor rămâne până în momentul în care vor vota bugetul, însă acesta trebuie să ajungă cât mai repede. Liderul PNL a adăugat că până acum nu a văzut nicio varianta de buget, iar când aceasta va apărea va fi prezentată de către Ministerul Finanțelor.

„PNL este în Parlament. Vom fi aici până când trebuie să votăm acest buget, dar el trebuie să vină. Încă nu am văzut acest buget. Nu am văzut nicio variantă de buget. Când o să avem o variantă prezentată de Ministerul de Finanţe, atunci vom putea să discutăm pe buget”, a spus el.

Fostul premier susține că nu este nevoie de grabă, iar lucrurile trebuie făcute foarte bine pentru a avea bugetul așteptat. Totodată, Florin Cîțu a mai spus că ar urma să fie discutate și câteva ordonanțe, tot de săptămâna viitoare.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here