Mai multe persoane, reținute după perchezițiile făcute de polițiști, ieri, în Pitești, Mioveni, Coștești și Albota

Mai multe persoane au fost reținute după perchezițiile făcute de polițiști, ieri, în Pitești, Mioveni, Coșești și Albota.

În urma celor nouă percheziții, efectuate, joi, în localitățile Pitești, Mioveni, Coșești și Albota, poliţiştii argeșeni au descoperit și ridicat mai multe documente și înscrisuri cu valoare probatorie, ștampile, carduri bancare, suma de peste 300.000 de lei, precum și cantitatea de aproape 7.000 de țigarete, ce nu aveau aplicat timbru emis de autoritățile române, susceptibile a proveni din contrabandă, informează, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Florin Popa.

16 persoane au fost conduse la audieri, iar patru persoane au fost reținute de oamenii legii. Este vorba de două femei din Mioveni, de o alta din Albota și un tânăr din Mioveni.

Reamintim că, joi, 9 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat nouă percheziții domiciliare în localitățile Pitești, Mioveni, Costești și Albota, la sediul unor societăți comerciale și locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august-noiembrie 2021, două femei, de 43, respectiv 29 de ani, din Mioveni, cu complicitatea a patru persoane, din Pitești și Mioveni, ar fi întocmit, în fals, și folosit 249 de adeverințe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranți, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariați în cadrul a cinci firme din municipiul Pitești, obținând, astfel, 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc.

Prejudiciul cauzat este de 1.700.000 de lei.

După administrarea probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a patru persoane: trei femei, de 43 și 29 de ani, din Mioveni și de 54 de ani, din Albota și un bărbat de 22 de ani, din Mioveni, urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here