Proteste ale poliţiştilor în mai multe oraşe din ţară pentru salarii mărite: „Voi aveţi majoritate, noi salarii îngheţate”

Sute de sindicalişti din toate structurile Poliţiei şi gardieni de la penitenciare au ieşit marţi în stradă şi cer aplicarea Legii 153/2017. Sindicaliştii reclamă nerespectarea legii salarizării.

Proteste ale poliţiştilor în mai multe oraşe din ţară pentru salarii mărite. Aproape o sută de sindicalişti din toate structurile Poliţiei şi gardieni de la Penitenciarul de pe „Popa Şapcă” din Timişoara s-au adunat, marţi, pe platoul din faţa Prefecturii Timiş, pentru a cere aplicarea legii salarizării personalului plătit din fonduri publice. Poliţiştii au venit cu vuvuzele şi pancarte şi şi-au strigat nemulţumirile în stradă.

„Vrem să trăim decent în România”, „Suntem supăraţi că ne tot furaţi”, „Voi vreţi performanţe, noi adunăm restante”, „Coaliţii, alianţe, noi nu ne mai facem speranţe”, „Dăm şi noi o ordonanţă, sancţionăm cu toleranţă”, „Voi aveţi majoritate, noi salarii îngheţate”, au scris protestatarii pe pancarte, potrivit news.ro.

Poliţiştii au cerut aplicarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice 153/2017, pe care partidele din coaliţia aflată la guvernare au votat-o, dar ar dori să o suspende, iar această ar crea inechităţi în privinţa veniturilor în rândul a sute de mii de bugetari.

De asemenea, protestatarii au spus că nu vor să mai fie folosiţi pentru sancţionarea celor care nu poartă masca ori n-au certificate verzi COVID. De altfel, la nivelul întregii ţări, în ultimele zile, mii de poliţişti au refuzat să mai dea amenzi în semn de protest, dând doar avertismente celor prinşi că au încălcat legea.

Proteste au avut loc şi în Cluj-Napoca, Mureş, Vaslui şi Bacău.

Sursa: romaniatv.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here