Noul document necesar la intrarea în România. Cum poate fi obţinut formularul digital

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că România va implementa, după modelul altor state UE, un formular digital de intrare în ţară.

Noul document va conține date despre țara prin care trec cetățenii care călătoresc și are rolul de a facilita anchetele epidemiologice, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

„De asemenea, azi vom aproba formularul de intrare în România prin proiectul de OUG pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri.

Astfel, începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în ţara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în ţară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din UE. Noua tulpină SARS-COV-2 şi situaţia epidemiologică din ţară impun măsuri de protecţie cât mai eficiente în România, mai ales acum când se apropie sărbătorile de iarnă.

Formularul este necesar pentru protejarea sănătăţii noastre şi a celor din jurul nostru. Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

„Direcţiile de Sănătate Publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetăţean infectat cu SARS-COV-2.

De asemenea, formularul digital de intrare în România este dezvoltat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi trebuie completat de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere sau navale.

Acest document poate fi completat electronic, accesând site-ul PLF.gov.ro , urmând a fi completat şi prezentat la intrarea în ţară personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei.

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajaţii autorizaţi ai DSP-urilor şi pot fi folosite strict cu scopul desfăşurării anchetelor epidemiologice”, a mai precizat premierul.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here