Ce obiectiv are Bill Gates pentru 2022. „Lucrăm la asta de peste 20 de ani”

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat într-un interviu pentru CNN că nu este interesat să între în cursa spațială alături de miliardari precum Elon Musk sau Jeff Bezos, ci are „aspirații mai înalte” chiar aici, pe Pământ.

„Cursa spațială, în mare parte, este o piață comercială. A avea conexiuni la internet grozave în toată Africa este un lucru bun, folosirea sateliților pentru a vedea ce se întâmplă cu agricultura și cu schimbările climatice. Deci nu este doar o motivație filantropică. Sper că oamenii bogați vor găsi căi de înapoia averea lor societății, cu un impact mare. E clar că au abilități. Ei nu pot, sau nu ar trebui, să țină totul pentru ei”, a spus Bill Gates.

„Până când nu vom scăpa de malarie și de tuberculoză și de toate aceste boli care sunt atât de îngrozitoare în țările sărace, pe asta mă voi concentra”, a mai spus miliardarul.

Și eforturile sale filantropice au făcut deja pași. Un parteneriat al Fundației Bill și Melinda Gates cu Curtea Prințului Moștenitor din Abu Dhabi tocmai a ajutat cu succes la eradicarea oncocercozei, cunoscută în mod obișnuit sub numele de orbirea fluvială, în Niger, prima țară africană care a făcut acest lucru.

Oncocercoza este o boală cauzată de infecția cu viermele parazitar Onchocerca volvulus. Simptomele includ mâncărimi severe, cucuie sub piele și orbire. Este a doua cea mai comună cauză de orbire datorită infecției, după trahoma.

Peste 99% dintre persoanele infectate trăiesc în 31 de țări africane, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

„Dacă Nigerul este prima țară care a eradicat complet orbirea fluvială, asta arată că putem face acest lucru pentru întreg continentul”, a spus Gates.

Fondatorul Microsoft spune că dacă ar avea un singur obiectiv pentru 2022, acela ar fi eradicarea poliomielitei.

„Aceasta este o cauză importantă pentru mine. Deci, dacă Afganistanul poate rămâne stabil, se pare că în sfârșit vom reduce cazurile de poliomielită sălbatică la zero. Și lucrăm la asta de peste 20 de ani”, mai spune miliardarul.

Gates spune că, deoarece oamenii din întreaga lume nu văd aceste boli, inițiativele pentru a ajuta la eradicarea lor sunt subfinanțate.

„Trebuie să investim într-adevăr în sănătatea Africii, astfel încât copiii să supraviețuiască, să aibă o alimentație bună și acesta este viitorul, astfel încât să poată fi bine educați și să ridice continentul… Așa că ieșim mereu și spunem că doresc să se implice mai multe guverne și filantropi”.

În urmă cu peste zece ani, Bill Gates, împreună cu Melinda Gates și Warren Buffett, au creat Giving Pledge – un angajament luat de 40 dintre cei mai bogați oameni ai Americii de a oferi majoritatea averii lor pentru a rezolva unele dintre cele mai presante probleme ale lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here