Avertizare meteo de ninsori. E cod galben! Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

O nouă avertizare meteo a intrat în vigoare pentru azi, 17 decembrie, de cod galben de ninsori, care va fi valabil până pe 20 decembrie, ora 10:00.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici.

Iată ce temperaturi vor fi în România în intervalul 13 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022 și cum va fi vremea de Crăciun și Revelion.

În săptămâna 20 decembrie-27 decembrie 2021 va fi abatere a temperaturii medii săptămanale și climatologia de referință(1993-2016).

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here