O bandă de hoți prădează bisericile mehedințene

Hoții sunt bine organizați și atacă bisericile satelor depopulate, fiind siguri că nu sunt văzuți iar fapta lor va rămâne ascunsă un timp destul de mare astfel încât să dispară.

În urmă cu câteva zile, Biserica din satul Valea Ursului, aparținând comunei Tâmna, a fost prădată de hoți. Conform viceprimarului comunei Tâmna, Ilarie Căpitanu, dar și al preotului Cosmin Necșoiu, reprezentant al Episcopiei Severinului și Strehaiei, de aici a fost sustras clopotul ce cântărea în jur de 600 kg., Cristelnița unde se botezau nou-născuții, banii găsiți și alte bunuri printre care și candelabre. În timp ce jefuiau, hoții au împrăștiat pe jos, conform declarațiilor preotului Cosmin Necșoiu, atât Marele Mir, cât și Sfânta Împărtășanie.  Cu câteva zile în urmă, se crede că aceeași bandă de hoți, a prădat și biserica din satul Olteanca aparținând comunei Pădina. De aici a fost furat clopotul cu o greutate de cel puțin 200 kg., dar și alte bunuri bisericești.

„La data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tâmna au fost sesizați telefonic de un bărbat în vârstă de 40 de ani, reprezentant în cadrul unei parohii, cu privire la faptul că o biserică a fost spartă, fiind sustrase mai multe bunuri. Din cercetări a reieșit că în noaptea de 13/14 decembrie a.c., s-a pătruns în biserică, fiind sustrase mai multe obiecte din interior, precum și clopotul aflat pe un postament în curtea bisericii. De asemenea, în urmă cu câteva zile, un tânăr de 22 de ani, reprezentant în cadrul unei alte Parohii a sesizat faptul că ar fi fost sustras clopotul bisericii. La această oră, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, se arată în comunicatul emis de IPJ Mehedinți.

Dumitru Stoichița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here