Restaurantul Mon Cher, situat în Piața Zahana din Slatina și care funcționează pe sistemul „împinge tava”, este unul dintre cele mai căutate localuri de acest fel. Deschis în urmă cu 17 ani, el este frecventat de oameni din toate categoriile socio-profesionale care găsesc aici mâncare bună, meniu bogat și prețuri pentru toate buzunarele. În plus, pentru că este situat într-o piață-furnicar, restaurantul are și parfumul cârciumilor de odinioară care funcționau, de pildă, în târguri.
Fie că servesc doar o băutură de la bar, că savurează niște mititei pe terasă sau aleg feluri de mâncare mai complexe, clienții restaurantului Mon Cher, cei mai mulți oameni simpli, sunt mulțumiți. Se vede asta din faptul că mesele localului sunt mai tot timpul ocupate. Deși, din pricina locului (într-o piață), a fumului scos de grătarul pe care sfârâie de dimineața până seara mititeii și a terasei amenajate printre comercianții de fructe și legume din piață, restaurantul are, la exterior, mai degrabă aerul unei cârciumi de târg, acesta este un plus pentru că aduce parfumul unor vremuri trecute pline de farmec, al vechilor cârciumi de târg, acolo unde încheierea unei afaceri se împletea cu voia bună. Administratorul localului a investit însă bani și, de cum treci pragul localului, interiorul nu e al unei simple cârciumi, ci al unui cochet restaurant.
Mon Cher are cea mai pestriță clientelă în rândul restaurantelor din Slatina, aici luând masa sau gustând o băutură oameni din toate categoriile socio-profesionale. Probabil raportul calitate-preț are, și el, o mare pondere în atragerea mușteriilor.
„Am deschis restaurantul în anul 2004 și el este frecventat de oameni din toate categoriile socio-profesionale. Sunt și doctori, și ingineri, și avocați care mănâncă la noi, dar și oamenii din piață, și oameni care nu sunt din județ și vin aici cu diverse probleme. Sunt foarte gustați mititeii noștri, dar și ciorba de burtă, precum și alte feluri de mâncare. Avem și niște prețuri, în raportul calitate-preț, foarte OK. O chestie foarte mișto, pentru că, atunci când faci plata, nu te simți furat. Dai banii ăia cu plăcere, pentru că simți că ți s-a oferit o bună calitate în produse la un preț OK”, spune administratorul restaurantului.
O singură hibă are afacerea din Piața Zahana: personalul mai trebuie șlefuit astfel încât deservirea clientului să atingă arta ospitalității – ramură pe care alți afaceriști în domeniu pun mare preț.
„Asta ține de arta ospitalității. E o chestie care ține de educație. Eu încerc să le explic faptul că fără clienți ne pierdem obiectul muncii. Numai că nu se prea înțelege în totalitate acest lucru. Dar lucrăm la asta cât putem”, a reliefat patronul localului.
Afacerea Mon Cher este administrată, prin firma SC Giura Grup SRL, de Sorinel Gheorghe Giura, care deține 80 la sută din acțiunile companiei. Anul trecut, la o cifră de afaceri de aproape 2,3 milioane de lei, compania a avut un profit net de 705.257 de lei, un câștig frumos ținând cont că administratorul a trebuit să plătească 19 salarii și dările la stat aferente acestor venituri.
De fapt, acest profit este cel mai mare înregistrat de SC Giura Grup SRL, după ce, în 2019, firma a înregistrat un profit de 523.599 la o cifră de afaceri mai mare decât cea din 2020, iar în 2018 un câștig net de doar 285.154 de lei.
O parte din profitul anului trecut a fost reinvestit în local.
De-a lungul anilor, Sorinel Gheorghe Giura a mai deținut, împreună cu alte persoane, și două baruri, dar și un magazin alimentar, la care a renunțat.
A rămas cu restaurantul și cu o sală de fitness, pe care o deține, de asemenea, cu încă o persoană.
Da foarte bun restaurantul si personalul recomand 10 stele….
Nu pot sa trec prin Slatina fara sa trec prin Restaurantul din Zahana.