Vremea azi, 23 decembrie. Ger în toată țara și sunt așteptate ninsori în mai multe regiuni

Joi avem soare, vreme rece și o dimineață geroasă, mai ales în centrul și nordul țării. Amiaza ne aduce temperaturi de la -7 grade în depresiuni, până la 3 grade în sud-vest, iar la noapte apar precipitații slabe unele zone.

În Dobrogea și Bărăgan avem vreme frumoasă și cer mai mult senin, dar temperaturile lasă mult de dorit și ajung cu greu pe la 1 grad. Peste noapte, se intensifica vântul; temperaturile coboară până la -7 grade în Bărăgan, iar în Dobrogea s-ar putea să cadă 2…3 fulgi de zăpadă.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, norii apar destul de rar, dar va fi în continuare foarte frig. Temperaturile rămân negative chiar și la amiază. După lăsarea nopții se înnorează, vântul devine activ și e posibil să fulguiască în zona Moldovei.

Vreme foarte rece găsim și în nordul Moldovei și în Bucovina. În ciuda soarelui, temperaturile nu reușesc să treacă de -2…-3 grade, iar noaptea aduce un vânt mai intens și câteva ninsori slabe în zonă.

Frigul este greu de suportat și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, mai ales în primele ore ale zilei. Apar câțiva nori după prânz, iar la noapte o să ningă puțin și se întețește vântul.

În vestul țării găsim vreme schimbătoare și temperaturi modeste, de cel mult 1…2 grade. Spre seară încep să se adune norii, iar peste noapte vin și ceva precipitații. Pe aici o să fie lapoviță și s-ar putea să se formeze polei.

În Transilvaniei avem atmosfera însorită, dar extrem de rece și un ger năprasnic dimineața în depresiuni. La noapte se întorc ninsorile, iar vântul prinde putere, mai ales în zona montană înaltă.

Și în Oltenia o să fie destul de frig și o să avem cel mult 2…3 grade în vestul provinciei. Ziua ne aduce soare și vreme bună, dar peste noapte cerul se înnorează și aici. Nu sunt anunțate precipitații.

În ținuturile sudice avem vreme frumoasă, dar frigul persistă și aici. Maximele rămân sub zero grade în Dealurile Munteniei și se opresc pe la 1 grad în Lunca Dunării.

Vremea în București

Și în București se anunță o zi însorită, dar rece, cu vânt domol și cel mult 1 grad pe la prânz. La noapte, cerul se umple de nori, iar spre dimineață apar condiții de ceață și se ating -4 grade. La marginea orașului o să fie mai frig și se vor înregistra -7 grade.

Vremea la munte

La munte, găsim soare, temperaturi foarte scăzute și ger în cea mai mare parte a zilei. După lăsarea nopții vin câteva ninsori slabe, mai ales în Carpații Orientali și în Occidentali, iar vântul se intensifică pe crește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here