Greșeala majoră pe care o fac mulți șoferi. Îți poate strica mașina! Nu mai face asta niciodată

Unii șoferi au obiceiul să rămână cu mașina în drum pentru că au rămas fără combustibil, deși au fost avertizați de becul de pe bord. Acest lucru poate afecta serios motorul mașinii, afirmă specialiștii.

Unii șoferi au obiceiul de a rămâne cu mașina în drum pentru că au rămas fără combustibil, deși au fost avertizați de becul de bord. Acest lucru este foarte dăunător pentru motorul mașinii.

Specialișii avertizeză că există o sumedenie de greșeli pe care oamenii le fac la volan și care le cauzează o sumedenie de probleme serioase la motorul autovehiculului.

Un astfel de caz este cel al unei limuzine de lux, iar atunci când bolidul de lux a rămas fără carburant, autovehiculul a rămas în mijlocul stațiunii Mamaia. În consecință, mașina a blocat zeci de minute o bandă de mers. Experții în șofat spun că astfel de situații survin doar atunci când șoferul ignoră că i s-a aprins becul care îi indică faptul că nu mai are suficient carburant.

„Greșeala pe care foarte adesea șoferii din România o fac este aceea de a crede că ei pot calcula cât mai au de mers. Este o mare greșeală. Nici măcar calculatorul mașinii nu poate calcula cu exactitate, deși el ne arată acolo, în bord, un range, o medie, un număr de kilometri pe care ar mai putea merge”, a spus Emil Gâtej, specialist în condus defensiv.

Așadar șoferii trebuie să ia aminte că mitul potrivit căruia atunci când ți se aprinde becul de carburant înseamnă mai ai în rezervor 5-6 litri, cu care mai poți parcurge 70-80 de kilometri, este fals.

„Contează foarte mult greutatea mașinii, contează drumul pe care mergem, poate să fie un drum pe care urcăm și atunci consumul crește. Pot fi tot felul de condiții variabile, de tipul consumatorilor autovehiculului, care pun lucru mecanic pe motor și atunci motorul va consuma mai mult carburant decât ne-am aștepta sau decât se așteaptă calculatorul mașinii și atunci riscăm să rămânem în pana prostului”, a declarat Emil Gâtej, specialist în condus defensiv.

Specialiștii recomandă ca atunci când vi se aprinde becul de combustibil, să mergeți la cea mai apropiată benzinărie.

„În rezervor este o pompă, care se și unge, se și răcește cu carburantul mașinii. Dacă rămânem fără carburant, riscăm ca această pompă să nu mai funcționeze, să se strice. Șoferii profesioniști nu merg cu martorul de combustibil aprins. Se pot trage gunoaie de pe fundul rezervorului, se înfundă injectoare și așa mai departe”, spune Emil Gâtej, potrivit Digi24.ro.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here