Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt, informații prețioase pentru contribuabili. Despre ce este vorba

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt vine cu informații prețioase pentru contribuabili.

Potrivit unor acte normative, începând cu data de 1 decembrie 2021, cota redusă de TVA de 5% se aplică și asupra bazei de impozitare pentru livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, precum și asupra bazei de impozitare pentru livrarea de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizată către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

Potrivit sursei citate, legea nr. 291/2021 din 10 decembrie 2021 modifică art. 291 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal, articol care prevedea cota redusă de TVA de 5% pentru: livrarea de „manuale școlare, cărți, ziare și reviste, cu excepția celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii”

Noul text de lege stabilește cota redusă de TVA de 5%, începând cu data de 1 ianuarie 2022, pentru „livrarea de manuale școlare, cărți, ziare și reviste, pe suport fizic și/sau pe cale electronică, cu excepția celor care au, în totalitate sau în mod predominant, un conținut video sau un conținut muzical audio și a celor destinate exclusiv sau în principal publicității”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here