Cercetătorii au descoperit un nou simptom al variantei Omicron. Despre ce este vorba

Oamenii de știință au descoperit un nou simptom al variantei Omicron, care apare pe piele, potrivit Daily Post.

Omicron, cea mai dominantă tulpină a coronavirusului, a străbătut Marea Britanie cu o rată de transmitere fără precedent, varianta reprezentând 80% din cazuri în unele zone.

Acest lucru a atras de atunci avertismente din partea unor oameni de știință și oficiali de top.

Alte 39.923 de cazuri de Omicron au fost depistate, marți, în Marea Britanie, cei care au fost depistați pozitiv cu tulpina mutantă raportând simptome strâns asociate cu răceala comună.

Cu toate acestea, acum a fost dezvăluit un nou simptom de care mulți s-ar putea să nu fie conștienți.

Mulți utilizatori ai aplicației de simptome ZOE Covid au consemnat că au avut o erupție cutanată, relatează The Daily Star.

Două tipuri de erupții cutanate raportate

O aplicație cere sutelor de mii de oameni să își înregistreze simptomele – iar o erupție cutanată a fost acum etichetată ca fiind “cheie” dacă credeți că ați putea avea varianta Omicron.

Oamenii au raportat două tipuri diferite de erupții cutanate:

Primul, și cel mai probabil să apară, este o erupție care arată ca niște umflături ridicate și poate fi foarte pruriginoasă. Se crede că aceasta începe pe palme sau pe tălpile picioarelor.

Cea de-a doua erupție este o erupție de tip căldură înțepătoare, care apare pe tot corpul, dar mai frecvent pe coate, genunchi și pe spatele mâinilor și picioarelor.

Studiul ZOE Symptom Covid a precizat că principalele cinci simptome ale variantei sunt: scurgeri nazale, durerea de cap, oboseala (ușoară sau severă), strănutul și durerea în gât.

Simptomele formei inițiale a virusului Covid-19 sunt, de asemenea, prezente, cum ar fi tusea, febra și pierderea mirosului sau a gustului.

Întrucât numărul cazurilor a crescut de la o săptămână la alta de când a fost descoperită varianta, profesorul Tim Spector, cel care se află în spatele studiului ZOE, a avertizat că noile cifre privind coronavirusul descriu o “imagine îngrijorătoare”.

Acesta a declarat: “Numărul de noi cazuri simptomatice a explodat în ultima săptămână, fiind cel mai mare salt de cazuri pe care l-am văzut de când am început studiul ZOE Covid”.

″În timp ce cifrele conturează o imagine îngrijorătoare, vestea bună este că datele noastre preliminare, bazate pe aproximativ 2.500 de cazuri probabile raportate în aplicația ZOE, sugerează că Omicron este mai blând decât Delta”, a mai spus cercetătorul.

Cu toate acestea, această variantă foarte transmisibilă va infecta mult mai multe persoane înainte de sfârșitul anului.

“Pentru a ne ajuta să încetinim răspândirea, sfatul meu continuă să fie: evitați să vă adunați în interior și, dacă vă întâlniți cu oameni, verificați dacă toată lumea nu are simptome de răceală, testați-vă chiar înainte și vaccinați-vă complet. Trebuie să schimbăm urgent mesajele publice pentru a salva vieți, deoarece jumătate dintre persoanele cu simptome asemănătoare răcelii au acum Covid”, a conchis profesorul Tim Spector.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here