Siminica Mirea: PSD impune modificări urgente privind Legea Plafonării prețurilor la energie

Ajustarea prevederilor legale astfel încât oamenii și companiile să primească un REAL sprijin față de scumpirile uriașe ale energiei este extrem de NECESARĂ, scrie, pe contul său de Facebook, senatoarea de Olt Siminica Mirea.

Tocmai de aceea, Partidul Social Democrat nu va rămâne indiferent și impune modificări urgente privind Legea Plafonării prețurilor la energie deoarece, aceasta NU produce efectul scontat. În această direcție, PSD a cerut întrunirea rapidă a coaliției pentru a discuta și a lua deciziile politice necesare, precizează parlamentarul de Olt.

„Astfel, alături de colegii mei social-democrați, propunem un set de măsuri care vizează o protecție reală pentru români și companii, în vederea evitării unui posibil fiasco de proporții.

Măsurile au drept obiectiv următoarele: acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili; simplificarea procedurilor de plată a compensațiilor pentru furnizorii de energie; reglementarea unor sancțiuni pentru furnizorii de energei care nu respectă plafoanele impuse; extinderea schemei de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie.

Soluția reală și necesară pe termen mediu este ca România să devină independentă din punct de vedere energetic, iar în perspectiva noastră, acest lucru se poate realiza într-un interval de 3-5 ani prin înființarea unei Companii Energetice Naționale, aferentă asigurării energiei necesare consumului intern dintr-un mix de surse”, a scris, pe pagina sa de socializare, Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here