Autoturism răsturnat pe DN73, în Argeș. Persoanele care se aflau în mașină au dispărut. Polițiștii le caută/ FOTO

Un autoturism în care se aflau mai multe persoane s-a răsturnat, vineri seară, pe Drumul Național 73, pe raza localității argeșene Schitu Golești. Când au ajuns la fața locului, polițiștii n-au găsit pe nimeni.

Evenimentul rutier a fost sesizat Poliției în jurul orei 20.50. Imediat, polițiștii rutieri au plecat spre locul indicat, numai că, o dată ajunși acolo, oamenii legii au găsit autoturismul răsturnat, cu avarii majore, dar nici o persoană.

„La momentul sosirii echipajelor de intervenție la fața locului, nu au fost identificate persoanele implicate în evenimentul rutier.

Polițiștii au intervenit pentru fluidizarea traficului și degajarea părții carosabile, alături de echipajele de pompieri.

Se continuă verificările, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, a împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut și luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, Florin Popa.

Oamenii legii le reamintesc că, în situaţia producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, obligaţiile pe care le au conducătorii auto, în funcţie de tipul evenimentului rutier, sunt următoarele:

1.Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

2.Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

3.Dacă evenimentul s-a soldat şi cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here