Polițiștii rutieri din Olt au făcut prăpăd: Amenzi de aproape 170.000 lei și zeci de permise reținute/ FOTO

Polițiștii din Olt au acționat, în perioada 7 – 9 ianuarie și în dimineața zilei de luni, 10 ianuarie, pe drumurile publice din județ, pentru verificarea respectării măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în mijloacele de transport în comun și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare. Au fost descoperite multe nereguli în trafic, fiind aplicate sute de amenzi în valoare de aproape 170.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 79 de permise de conducere.

În urma activităților desfășurate weekend-ul trecut, au fost aplicate 471 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 139.925 de lei.

Totodată, au fost reținute 75 de permise de conducere, dintre care 51 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a limitei de viteză maximă, admisă pe sectorul de drum respectiv și 24 pentru alte abateri, fiind retrase și 16 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, șase fiind pentru consum de alcool și două pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Și luni dimineață polițiștii au derulat o acțiune pentru verificarea respectării măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în mijloacele de transport în comun. În doar două ore, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.945 de lei.

„Din totalul sancțiunilor aplicate, șapte sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 69 din 2012 privind legalitatea transportului public de persoane, în valoare totală de 27.000 de lei, 10 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, în valoare totală de 5945 de lei și 20 au fost aplicate atât conducătorilor auto, cât și pasagerilor pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 2000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Ionuț Vasiloaica.

De asemenea, au fost reținute patru permise de conducere, trei pentru consum de alcool, și unu pentru neacordare de prioritate, fiind retras și un certificat de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here