Un tânăr de 17 ani de origine română, campion la înot, a murit de Covid în Italia

Emanuelle Alessandro Pandele, un tânăr de 17 ani, de origine română, component al lotului naţional de nataţie al Italiei la categoria sa de vârstă, a decedat de Covid, a anunţat Federaşia Italiană de Nataţie.

Tânărul de origine română a petrecut mai multe zile la Terapie Intensivă, fiind inițial internat la spitalul din Macerata, iar apoi dus de urgență la Ancona la Terapie Intensivă, unde și-a petrecut ultimele zile și a murit în noaptea de luni spre marți.

Adolescentul era rezident, împreună cu familia sa, în localitatea Montecassiano din provincia Macerata (Marche). Era considerat un înotător excelent, fiind câștigător a diferite titluri în acest sport, alături de lotul național al Ilaliei, scrie Antena 3.

Potrivit presei din peninsulă, românul suferea de o boală care nu-i permitea să se vaccineze împotriva Sars – CoV -2.

”Emanuelle Alessandro Pandele, în vârstă de șaptesprezece ani, s-a stins din viață, după ce, pentru câteva zile, a fost internat la terapie intensivă în spitalul Torrette di Ancona. Emanuelle Alessandro Pandele a încetat antrenamentele în sezonul trecut. Comitetul Regional Marche sprijină familia băiatului în acest moment dificil, participând la durerea celor care l-au cunoscut cel mai bine sau pur și simplu l-au cunoscut în bazinul pentru antrenamente sau pentru concursuri”, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Italiene de Nataţie.

Un jurnalist român stabilit în Italia a confirmat informația. ”Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe. Aseară a murit din cauza unor complicații post covid. N-aș fi scris asta aici daca nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei,” a scris pe rețelele de socializare Sergiu Balaban.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here