Calendar ortodox 13 ianuarie. Sfinții Ermil și Stratonic, făcători de minuni. Rugăciunea care face miracole dacă este rostită în această zi

În această zi sunt prăznuiţi Sfinții Martiri Ermil și Stratonic, mari făcători de minuni, care au îndurat chinuri cumplite pentru că au refuzat să renunţe la credinţa în Hristos.

Azi este bine să înalţi către aceşti doi sfinţi o rugăciune specială, despre care se zice că face minuni.

Sărbători religioase 13 ianuarie 2022

Ortodoxe: Sfinții Ermil și Stratonic

Greco-catolice: Sf. m. Ermil și Stratonic

Romano-catolice: Sf. Ilarie, ep. înv.

Sfinții Ermil și Stratonic au trăit în ținutul Iliricului și al Dunării de Mijloc, în timpul persecuțiilor împotriva creştinilor din vremea împăratului Licinius (230-325), scrie crestinortodox.ro. Diaconul Ermil a fost chemat de împărat să dea socoteală pentru refuzul de a se închina idolilor. Acesta i-a mărturisit că Îi slujește numai lui Dumnezeu, nicidecum zeităților făcute de mâină omenească. În urma acestei mărturisiri, împăratul a poruncit să fie bătut cu un bici de metal și să fie întemnițat.

După trei zile de stat în temniță, este întrebat dacă nu s-a răzgândit şi dacă nu consmite să renunţe la credinţa în Hristos. Pentru că refuză în continuare, este supus altor chinuri, printre care și ruperea pântecelui cu unghii de fier. În urma acestor chinuri, temnicerul a simțit prin Duhul Sfânt durerea lui Ermil și a avut grijă de rănile acestuia.

Însă este văzut de un ostaș și pârât împăratului că se ocupă de vindecarea lui Ermil. Împăratul, văzând că cei doi nu leapădă credința în Hristos, a poruncit să fie omorâți.

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Ca având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Cinstiţi întocmai ca nişte stele Dumnezeiesc strălucitoare v-aţi arătat pe cerul Bisericii, înţelepţilor, luminându-ne pe noi cu Străluciri Dumne­zeieşti, mucenicilor.

Aprinzându-vă cu Focul Duhului, v-aţi arătat ca nişte cărbuni înţelegători, pururea lăudaţilor şi aţi stins văpaia idolilor, cu apele sângiurilor voastre.

Spălându-vă cu apele lui Hristos, Cel Ce a înecat în Iordan nelegiuirea noastră, aţi uscat râurile necredinţei, mucenicilor.

Opreşte curgerile păcatelor mele, Ceea ce ai veştejit stricăciunea morţii, cu naşterea ta. Şi-mi dă umilinţă, Născătoare de Dumnezeu, Preacurată.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here