Noua strategie de funcționare a școlilor. Ce se întâmplă de luni. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat vineri că, după modificarea strategiei de funcționare a școlilor, luni toate școlile și grădinițele din țară vor putea funcționa cu prezență fizică.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății privind strategia de funcționare a școlilor a fost semnat și va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.

„Ne-am deculpat atât de la incidența infectărilor, cât și de la rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 15 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată, mult peste 70%”, a spus ministrul.

Conform acestuia, școlile vor funcționa în funcție de gradul de încărcare a mediului spitalicesc.

„Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dinre județele României în prezent, deci din perspectiva educației, toate școlile și toate grădinițele din țară vor putea să funcționeze cu prezemță fizică”, a mai spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că o schimbare importantă este cea care privește suspendarea cursurilor la nivelul unei clase.

„Cea de-a doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Suspendarea activităților fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii, iar suspendarea la nivelul întregii unități prin decizie a CJSU.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here