PROGNOZA METEO 15 ianuarie. Temperatura, peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării

Temperatura se menține peste normele acestei perioade în cea mai mare parte a țării. Noaptea va exista o scădere semnificativă.

PROGNOZA METEO 15 ianuarie 2022 SÂMBĂTĂ, în ȚARĂ

Valorile termice diurne se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a ţãrii, dar cele din timpul nopţii vor marca o scãdere faţã de intervalul precedent. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime în general între -10 şi -2 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului îndeosebi în centrul teritoriului şi la munte, unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, mai ales fulguieli.

Spre sfârşitul intervalului, mai ales în regiunile vestice se va semnala nebulozitate joasã sau ceaţã persistente, asociate pe alocuri cu burniţã. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în estul, sudul şi centrul ţãrii, cu viteze mai mari în prima jumãtate a intervalului, când în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali se vor înregistra rafale de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m se vor depãşi 90…110 km/h, viscolind zãpada depusã, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei, unde rafalele vor fi de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse 75…80 km/h.

PROGNOZA METEO 15 ianuarie 2022 SAMBATA, în BUCURESTI

Cerul va fi variabil, posibil cu înnorãri sau ceaţã la începutul zilei, dar mai ales în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de -5…-3 grade, uşor mai coborâtã în zona periurbanã.

PROGNOZA METEO 15 ianuarie 2022 DUMINICĂ, în ȚARĂ

În vestul, nord-vestul şi parţial în centrul ţãrii vremea va fi în general închisã, cu înnorãri şi ceaţã local persistente în mare parte din interval şi valori termice diurne în jurul celor normale la mijlocul lunii ianuarie. În celelalte zone, vremea va fi uşor mai caldã decât normal, iar norii joşi şi ceaţa se vor forma pe alocuri dimineaţa, dar în special seara şi noaptea. Izolat se va semnala burniţã ce va favoriza depunerile de polei, iar spre sfârşitul intervalului vor fi ninsori slabe pe spaţii mici în Maramureş şi la munte. Pe parcursul zilei, vântul va diminua considerabil faţã de perioada anterioarã, însã noaptea vor fi din nou intensificãri în zona montanã înaltã, în regiunile sud-vestice şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi dealurile Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral.

PROGNOZA METEO 15 ianuarie 2022 DUMINICĂ, în BUCUREȘTI

Valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei, deşi cele diurne vor fi mai mici decât în ziua anterioarã; maxima va fi de 4…6 grade şi minima de -3…-2 grade, uşor mai coborâtã în zona periurbanã. În primele ore şi în a doua parte a nopţii vor fi nori de plafon jos şi ceaţã, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here