Decizie finală în cazul lui Novak Djokovic. Judecătorii au decis expulzarea jucătorului sârb din Australia!

E oficial! Judecătorii australieni au dat verdictul în Cazul lui Novak Djokovic. Ei au decis expulzarea jucătorului sârb.

Decizie finală în cazul lui Novak Djokovic. Update: Hotărârea este definitivă și nu mai are cale de atac. Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovici a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente. Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători.

Știrea inițială: Audierea se face în format online, iar Djokovici, care şi-a petrecut noaptea în centrul pentru imigranţi, se află la sediul firmei de avocatură care îl reprezintă.

Dosarul este judecat de un complet format din trei judecători. Judecătorul James Allsop a spus că „este important ca această controversă să fie rezolvată cât de repede posibil”. În cazul în care Novak Djokovic va avea câștig de cauză, ministrul Imigrărilor nu va mai avea nicio cale de a contesta decizia.

Ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, a decis să anuleze a doua oară într-o săptămână viza lui Novak Djokovici, deoarece prezenţa liderului ATP în Australia creşte sentimentul de antivaccinare şi duce la nerespectarea regulilor Covid-19.

„Prezenţa domnului Djokovici în Australia poate reprezenta un risc pentru sănătatea comunităţii australiene, deoarece poate stimula sentimentul antivaccinare, ducând la refuzul altor persoane nevaccinate să se vaccineze, alte persoane nevaccinate fiind convinse şi mai tare să nu se vaccineze şi/sau o reducere a utilizării dozei booster.

Există dovezi care sugerează că domnul Djokovici a arătat, în trecut, o aparentă desconsiderare faţă de necesitatea de a se izola după primirea unui rezultat pozitiv al testului Covid-19.

Având în vedere statutul şi poziţia lui Djokovici ca model în comunitatea sportivă şi nu numai, prezenţa sa continuă în Australia poate stimula o nerespectare a cerinţelor de precauţie după primirea unui test COVID-19 pozitiv. În special, comportamentul său poate încuraja sau influenţa pe alţii să-i imite comportamentul anterior şi să nu respecte măsurile adecvate de sănătate publică în urma unui rezultat pozitiv al testului COVID-19, care ar putea duce la transmiterea bolii şi la riscuri grave pentru sănătatea lor şi a altora”, este motivarea lui Hawke pentru anularea vizei.

Avocații lui Novak Djokovic au susținut că materialul atașat de ministrul Hawke la dosar, prin care se prezintă motivele pentru care i s-a anulat viza sportivului, este, „în mare parte, irelevant”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here