Alertă ANM. Se anunță vreme rea. A fost emis COD GALBEN de vânt puternic și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, avertizări meteo coduri portocaliu și galben de vreme rea, în majoritatea zonelor țării.

Astfel, până luni după-amiază, este în vigoare un cod galben de intensificări susținute ale vântului.

Potrivit ANM, până la ora 16.00, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h.

harta cod galben

În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.

Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

De asemenea, în intervalul  17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08, se vor semnala intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

Din seara zilei de luni, 17 ianuarie, și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08

harta cod portocaliu

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h.

Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here