Focar de COVID la Spitalul Județean de Urgență din Suceava: 43 de angajaţi, dintre care 7 medici, infectaţi

Un număr de 43 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, dintre care şapte medici, au fost confirmaţi cu infecţia cu noul coronavirus, a declarat, luni, managerul instituţiei, dr. Alexandru Clancea.

El a precizat că, luni dimineaţă, erau în evidenţă 48 de angajaţi pozitivi la SARS-CoV-2, dar în urma testării la încheierea perioadei de izolare cinci dintre aceştia au ieşit din izolare şi au revenit la serviciu.

Potrivit managerului SJU Suceava, printre cei confirmaţi cu COVID-19 sunt şapte medici, dintre care doi sunt şefi de secţie, 23 de asistente medicale şi 12 infirmiere, cele mai multe cazuri de infectări fiind de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), Medicină Internă şi Diabet.

Marea majoritate a acestor angajaţi confirmaţi cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatici sau cu forme uşoare de boală şi se tratează la domiciliu, în izolare.

Totodată, dintre aceşti angajaţi diagnosticaţi cu infecţia cu noul coronavirus, 23 au fost vaccinaţi anti-COVID-19.

Managerul SJU Suceava a spus că, pentru a nu fi afectată activitatea spitalului, s-a decis suspendarea concediilor de odihnă, iar angajaţii care se aflau în concediu şi erau în localitate au fost chemaţi la serviciu.

De asemenea, s-a interzis temporar vizitarea pacienţilor de către aparţinători, cu excepţia cazurilor terminale, şi s-au suspendat stagiile de pregătire ale practicanţilor.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here