Avertizări nowcasting: Coduri portocaliu și galben de vânt puternic. Rafalele ating 90 de kilometri/ oră

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, avertizări nowcasting cod portocaliu și galben de vânt puternic în localități din județele Tulcea, Gorj și Vâlcea.

Astfel, potrivit meteorologilor, localități din județul Tulcea se află, până la ora 15.00, sub cod portocaliu de vânt puternic, cu rafale de peste 90 km/h.

Este vorba despre zona de litoral, precum și localitățile: Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Beștepe și Maliuc.

De asemenea, până la ora 15.00, zone din Gorj și Vâlcea se află sub cod galben de vânt, cu viteze la rafală de 55…65 km/h.

Zone vizate:

Județul Gorj: Novaci, Crasna, Scoarța, Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Roșia de Amaradia, Prigoria, Polovragi, Albeni, Bumbești-Pițic, Bălănești, Mușetești, Alimpești și Săcelu.

Județul Vâlcea: Horezu, Vaideeni, Tomșani, Costești, Bărbătești, Slătioara, Mateești, Stroești și Măldărești.

Până la ora 20.00, cod galben de vânt puternic

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de marți, 18 ianuarie, vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here