Angajații Alro Slatina au mers la București să-i transmită „urări de bine” ministrului Energiei: „Huoooo, demisia”/ VIDEO

Aproximativ 100 de sindicaliști de la Alro Slatina protestează, la această oră, în fața Ministerului Energiei, cerându-i ministrului de resort, Virgil Popescu, să demisioneze din funcție pentru că „n-a fost în stare să rezolve problema prețului la energie”.

Înarmați cu pancarte, portavoce și cu butoaie transformate în tobe, sindicaliștii cer scăderea prețului la resursele energetice, curent și gaze.

„Domnule ministru, v-ați demonstrat incapacitatea de a rezolva problema creșterii prețului la energie. Dacă nu puteți să rezolvați această problemă, la ce mai stați în scaunul ăla cald? Dați-vă demisia. Demisia!”, i-au strigat ministrului Energiei sindicaliștii.

„Astăzi este ziua municipiului Slatina, dar noi am ales să o sărbătorim prin muncă în fața Ministerului Energiei și să vă transmitem urările noastre de bine: huoooo!”, au scandat sindicaliștii.

Mitingul de protest se desfășoară între orele 11.00 și 13.00, sub deviza „Opriți asasinarea industriei din România”, după ce, la solicitarea Federației Sindicalei a Siderurgiștilor METAROM, Primăria Generală a Capitalei a aprobat manifestația.

La protest participă și sindicaliști de la alte companii de pe platforma industrială a Slatinei, care depind de aluminiul produs la ALRO.

Manifestarea de la București vine după alte două proteste organizate de sindicaliștii de la ALRO la Slatina, după ce, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație al companiei a decis, în ședința din 27 decembrie 2021, să reducă activitatea de producție a aluminiului primar, din cele cinci hale de electroliză urmând să mai rămână în funcțiune doar două.

Conducerea societății spunea atunci că nu are în vedere, pentru moment, concedieri ale personalului angajat, ci doar măsuri pentru eficientizarea folosirii forței de muncă, măsuri care pot cuprinde inclusiv perioade de șomaj tehnic sau devansarea și cumularea unor revizii și reparații, mai spun șefii Alro.

Sindicaliștii spun însă că „închiderea Alro este ireversibilă, întrucât redeschiderea capacităților de producție închise nu mai pot fi deschise pentru că nimeni nu va investi peste 150 de milioane de dolari în redeschiderea unei hale de electroliză, neavând siguranța că peste două zile poate să rămână fără energie electrică neputând să producă aluminiu, iar banii să fie învestiți degeaba, nimeni nu se va supune unui asemenea risc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here