Ce elevi vor face cursuri online săptămâna viitoare. Ministerul Educaţiei anunţă situaţia din şcoli

Tot mai mulţi elevi vor face cursuri online de săptămâna viitoare deşi autorităţile au eliminat pragul de incidenţă pentru închiderea şcolilor, dar şi rata de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul angajaţilor.

În ultima săptămână a crescut numărul cazurilor COVID-19 în rândul copiilor, iar potrivit a Ordinului Comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii la apariția a trei cazuri de COVID-19, într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/ grupe, cursurile se vor desfășura online pentru următoarele 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treilea caz.

Ministerul Educaţiei anunţă joi ce elevi vor face cursuri online săptămâna viitoare. Ordinul comun al Ordinului Comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii prevede că şcolile rămân deschise dacă gradul de ocupare la nivel județean a paturilor ATI este de cel mult 75%.

Numărul minorilor infectaţi cu noul coronavirus este în creştere. La nivelul zilei de 18 Ianuarie, conform informarii oficiale furnizate de MS, erau spitalizati 337 copii din totalul de 3896 persoane internate cu afecțiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienților Covid internați, a mai anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ordinul comun al Ordinului Comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii prevede şi că la apariția a trei cazuri de COVID-19, într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/ grupe, cursurile se vor desfășura online pentru următoarele 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treile caz.

La data suspendării cursurilor în 50% dintre clasele sau grupele unei unități de învățământ, aceasta va suspenda prezența fizică la nivelul întregii unități, pentru 10 zile.

Măsură suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.

În situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile cu prezența fizică pentru clasa în care au fost confirmate cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Elevii din schimbul următor vin în continuare la cursuri după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasa.

În cazul copiilor de grădiniţă, Ordinul Comun ME/MS nr. 5338/2015/2021 cu modificările și completările ulterioare prevede că în situația confirmării unui caz pozitiv într-o grupă de preșcolari, Direcția de Sănătate Publică stabilește contacții direcți și măsurile de carantinare ce se impun. Astfel, contactii direcți vor intra în carantină timp de 10 zile.
Preșcolarii care nu au fost identificați de către DSP drept contacti direcți vor continua activitatea cu prezență fizică.

La nivelul zilei de vineri, 14 ianuarie, un număr de 3095 de formațiuni de studiu, reprezentând circa 2,2% din numărul total, își desfășurau activitatea în sistem online.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here