Mai mulți angajați ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, depistaţi pozitiv la COVID. Majoritatea sunt vaccinaţi

Cincisprezece angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu au fost depistaţi, în ultimele 14 zile, cu COVID-19, cei mai mulţi dintre aceştia fiind vaccinaţi, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Ţicleanu.

Potrivit acesteia, este vorba despre şase asistenţi medicali, trei îngrijitori de curăţenie, 2 infirmieri, un economist şi trei medici, care se află, în prezent, la domiciliu sub tratament.

„Cu excepţia îngrijitorului şi a doi asistenţi medicali, restul bolnavilor sunt vaccinaţi”, a spus Mihaela Ţicleanu.

Ea a adăugat că, în prezent, 63 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi în cele trei spaţii ale SJU, cei mai mulţi bolnavi fiind la Pasarelă – 48 de pacienţi. Astfel, în locaţia respectivă, pe secţia de Boli Infecţioase sunt 37 de persoane confirmate şi internate (aici fiind un număr total de 50 de paturi disponibile), 30 fiind nevaccinate, şi alte 11 la nivelul compartimentului de Terapie Intensivă, 10 fiind nevaccinate.

În locaţia din centrul municipiului sunt patru pacienţi suspecţi (18 paturi disponibile) şi un bolnav pe secţia de Terapie Intensivă, unde sunt şase paturi disponibile, cu oxigenator şi cu ventilator, iar în Spitalul 700 sunt 10 pacienţi suspecţi (25 de paturi disponibile) şi niciun pacient pe secţia de Terapie Intensivă (unde sunt şase paturi disponibile, dintre care patru cu ventilator şi două cu oxigenator).

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au anunţat că la nivel judeţean s-au primit 288.415 doze de vaccin şi au fost administrate 240.747, dintre care 84.493 doza a doua şi 26.609 doza a treia.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here