CAS Olt: Refugiații din Ucraina au acces la servicii medicale pe teritoriul României

Casa de Asigurări de Sănătate Olt a transmis o circulară către toți furnizorii de servicii medicale cu informațiile privind modul de acordare a serviciilor medicale către cetățenii care provin din zona conflictului armat din Ucraina. 

Cetățenii străini și apatriziiaflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intră pe teritoriul României beneficiază de aceleași servicii medicale ca asigurații români, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate precum și de medicamente, materialele sanitare, dispozitivele medicale și servicii cuprinse în programe naționale de sănătate curative.

„Asistența medicală se acordă de către furnizorii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate în baza documentului de trecere a frontierei de stat, valabil, prevăzut în Anexa din Ordinul ministrului afacerilor externe nr.1124/2015 privind lista documentelor de trecere a frontierei de stat acceptate de statul roman, cu modificările și completările ulterioare. Furnizorii vor păstra o copie a documentului și vor întocmi evidențe distincte pentru serviciile acordate acestor catgorii de persoane”, se arată în comunicatul emis de CAS Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here