Azi este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Mesajul premierului Nicolae Ciucă

Azi este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, iar premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj toți cetățenii români de etnie maghiară.

În mesajul său, premierul României evidențiază unirea în diversitatea Uniunii Europene și solidaritatea românilor get-beget cu românii de etnie maghiară, spiritul toleranței și al armoniei.

„Astăzi, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vă asigur, din nou, de respectul meu personal și al Guvernului României față de identitatea și valorile comunității maghiare.

Vă doresc, dumneavoastră, cetățenilor români de etnie maghiară, să aveți o sărbătoare binecuvântată, bucurându-ne să ne regăsim uniți în diversitatea Uniunii Europene din care facem parte.

Anii de pandemie și recentele provocări pe care le traversăm împreună ne aduc și mai aproape, împărtășind aceste momente grele, prin solidaritate între noi și mai ales față de prietenii și vecinii noștri ucraineni, care au ales să se refugieze la noi din calea războiului.

Spiritul toleranței și al armoniei, în care toate minoritățile beneficiază de drepturi constituționale egale ne oferă azi ocazia de a ne manifesta generozitatea și recunoștința.

La mulți ani tuturor maghiarilor din România și de pretutindeni!”, a transmis Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here