Jurnalista ucraineană Vera Girich de la Radio Europa Liberă a fost ucisă în atacul armatei ruse asupra Kievului

Una dintre rachetele rusești care au căzut joi în centrul Kievului a ucis-o pe jurnalista ucraineană Vera Girich, de la Radio Europa Liberă, potrivit The Guardian.

Jurnalista și producătoarea Radio Liberty (Radio Europa Liberă) Vera Girich a murit în urma atacului armatei lui Putin asupra Kievului. Ea se afla acasă atunci când o rachetă a lovit clădirea în care locuia, a anunțat postul de radio, precizând că este vorba despre atacul de joi.

Trupul neînsuflețit al acesteia a fost găsit sub dărâmături în dimineața de vineri.

Vera Girich a început să lucreze de la biroul din Kiev al postului de radio la 1 februarie 2018. Înainte a lucrat la posturi de televiziune ucrainene de top.

Ea a fost descrisă ca fiind „o persoană inteligentă și amabilă, o adevărată profesionistă” de către angajatorul său.

„O persoană minunată s-a dus”, a declarat colegul ei Oleksandr Demchenko, pe Facebook, potrivit BBC.

Anterior, primarul Kievului Vitali Kliciko precizase că cel puțin o persoană a murit în atacul cu rachete de joi seara. El a mai spus că a fost găsit cadavrul sub dărâmături, în cartierul Shevchenkivskyi.

Rușii au revendicat atacul vineri dimineața, dar au susținut că ținta a fost o fabrică de rachete și nu zona rezidențială.

Acesta a fost primul bombardament asupra Kievului de la mijlocul lui aprilie. El a avut loc chiar în timpul deplasării, joi, a secretarului general al ONU la Bucea şi în alte localităţi de lângă Kiev, locul unor presupuse abuzuri imputate de ucrainene forţelor militare ruse, care dezmint implicarea lor.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here