Polițiștii, acțiune pentru prevenirea abandonului școlar în comuna Osica de Sus

Polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat, ieri, o acțiune pe linia prevenirii absenteismului și abandonului școlar, în comuna Osica de Sus.

Astfel, polițiștii împreună cu reprezentanți ai Liceului Teoretic „Ion Gheorghe Roșca”, din localitate, au desfășurat activități de prevenire și informare pe linia prevenirii absenteismului și abandonului școlar, atât în comunitatea de rromi, cât și în rândul familiilor cu mai mulți copii, din comuna Osica de Sus, satele Vlăduleni și Greci.

„În cadrul activităților, polițiștii le-au prezentat părinților și copiilor prevederile legislative referitoare la dreptul la educație al copiilor, dar și obligațiile părinților, în confomitate cu Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată și Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, cu modificările și completările ulterioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Printre obiectivele acțiunii s-a regăsit și prevenirea faptelor contravenţionale şi infracţionale comise în rândul elevilor, prin informarea părinților și minorilor cu privire la repercusiunile pe care le pot avea aceste fapte.

Scopul polițiștilor, prin astfel de activități, este acela de a fi alături de minori, de a-i ghida și învăța cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate, a mai precizat reprezentantul IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here