Ministrul Educaţiei anunţă noi planuri de învățământ. Schimbări pentru elevii de gimnaziu și liceu

Sorin Cîmpeanu pregăteşte modificarea Legii Educației. Ministrul Educaţiei speră să aibă susținerea Parlamentului în acest sens.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă noi planuri de învățământ, de anul viitor. Elevii de gimaziu şi liceu vor studia la şcoală, din 2023, o nouă disciplină, Educație pentru viață.

„Susținem educația juridică. O susținem până într-acolo încât ea va trebui să devină un modul esențial în cadrul disciplinei de educație pentru viață, care va fi o disciplină ceva face parte din planurile de învățământ, noile planuri de învățământ implementate începând cu septembrie 2023. Sunt optimist că vom avea susținerea Parlamentului pentru a promova noua Lege a Educației, în care vom avea această disciplină complexă, „Educație pentru viață”, începând din septembrie 2023. O disciplină care va trebui să aibă un modul de educație pentru sănătate, în care să fie implicați medicii alături de profesorii de biologie pentru a vă putea preda aceste lucruri în cea mai bună formă, în cea mai accesibilă și cea mai interesantă pentru voi.

Alături de educație pentru sănătate, educație juridică este o componentă extrem de importantă. Profit de ocazie pentru a mulțumi colegilor din Uniunea Națională a Barourilor din România și a le spune că avem nevoie mare de implicarea lor și în continuare odată ce vom avea o abordare structurală, vom avea nevoie de colegi, avocați, juriști, de persoane cu experiență pentru a putea preda educație juridică în școli. (…)

Educație pentru sănătate, educație juridică, educație financiară, sunt și alte module cum ar fi educație rutieră sau educație pentru alimentație sănătoasă… Mai multe componente care vor fi cuprinse în această disciplină educație pentru viață și care vor fi predate modular, adaptat la vârsta elevilor de gimnaziu și liceu. Pentru asta avem mult de lucru pentru a definitiva planurile de învățământ în așa fel încât din septembrie 2023 ele să fie prezente în fiecare școală românească”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, citat de edupedu.ro.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here