Acțiuni de amploare ale polițiștilor din Olt: Zeci de șoferi, prinși băuți la volan pe șoselele județului

Polițiștii din Olt au desfășurat, în perioada 4 – 10 mai, activități în cadrul acțiunii ,,Alcohol & Drugs Marathon”, inclusă în operațiunea ,,Alcohol & Drugs”, a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive. În plasa oamenilor legii au căzut 18 șoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

În total, polițiști rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au testat cu aparatele etilotest și drugtest 1.910 conducători auto.

„În cadrul activității, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Totodată, polițiștii au constatat și 10 infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au dat publicității și exemple.

În data de 9 mai, în jurul orei 18:30, polițiștii din Corabia au depistat un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Vădăstrița, având o concentrație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiștii din Slatina au depistat un bărbat, de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în municipiul Slatina, având o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here