Cămătarii grupului Oacă din Caracal, condamnați la 38 de ani de pușcărie, practicau dobânzi URIAȘE pentru banii împrumutați victimelor

Cămătarii grupului Oacă din Caracal, condamnați recent la un total de peste 38 de ani de închisoare cu executare, practicau dobânzi uriașe pentru banii împrumutați victimelor.

Informații uluitoare apar după ce membrii grupării au fost condamnați, miercuri, de Tribunalul Olt la ani grei de pușcărie în dosarul în care au fost judecați pentru cămătărie și șantaj.

Dincolo de pedepsele pronunțate, instanța a decis și ca ei, pe lângă sumele ce ar trebui plătite ca daune morale, să dea înapoi celor care s-au constituit părți civile banii încasați drept dobândă.

De pildă, într-un caz, pentru un împrumut de 7000 de lei, unul dintre inculpați a încasat de la persoana împrumutată nu mai puțin de 40.000 de lei.

Pentru un alt împrumut, de 13.000 de lei, același inculpat a perceput 70.000 de lei, tot cu titlu de dobândă.

Potrivit procurorilor DIICOT, inculpații acordau împrumuturi cu dobânzi între 20% și 100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

Tribunalul Olt, în calitate de primă instanță, a pronunțat, recent, sentința în dosarul de cămătărie și șantaj, infracțiuni pentru care gruparea din Caracal condusă de Nicușor Oacă a fost trimisă în judecată de DIICOT.

Nicușor-Daniel Oacă a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru  constituirea unui grup infracţional organizat și pentru cămătărie.

La cea mai mare pedeapsă a fost condamnat Dragoș-Măru Bran, care va avea de ispășit 13 ani şi 1349 de zile închisoare, în regim de detenţie, pentru organizarea unui grup infracțional organizat, camătă și șantaj.

Pentru săvârșirea acelorași infracțiuni, Nicuşor Camen a fost condamnat la 8 ani după gratii.

Cătălin George Predescu a luat, și el, 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare, Florea Pîrlogea are de ispășit 3 ani și 8 luni de închisoare, iar Mircea-Adrian Predescu – 3 ani de închisoare cu executare – toți trei pentru grup infracțional organizat și camătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here