Sute de mii de bugetari, lăsaţi fără salarii. Când ar putea primi banii restanţi. Explicaţiile Ministerului Finanţelor

Sute de mii de bugetari nu şi-au încasat salariile vineri. În replică, Ministerul Finanţelor a dat asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar

Sute de mii de bugetari nu şi-au primit vineri salariile. Ministerul Finanţelor susţine că nu sunt probleme cu banii şi dă vina pe „disfuncţionalitaţi ale sistemelor informatice”.

„Ministerul Finanţelor dă asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar. Din motive obiective, în data de 13 mai 2022, s-au înregistrat disfuncţionalitaţi ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum şi în sistemul de plăţi interbancare, înregistrându-se întârzieri parţiale la plată”, precizează sâmbătă Ministerul Finanţelor.

Instituţia precizează că 60% din obligaţiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operaţiunilor de transfer se vor realiza luni şi că în toate cazurile este vorba despre termene de plată scadente în zilele de 14 şi 15 mai.

„Regretăm neajunsurile create şi le dăm asigurări tuturor celor afectaţi că depunem toate eforturile pentru ca astfel de disfuncţionalităţi tehnice să nu se mai repete”, este mesajul reprezentanţilor Ministerului Finanţelor.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here