Acțiuni de amploare ale polițiștilor într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor. Percheziții în Olt

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul structurilor din teritoriu au efectuat, luni, 44 de percheziții domiciliare în mai multe județe, prinrte care s-a numprat și Oltul, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor.

În urma perchezițiilor au fost puse în executare 16 mandate de aducere.

În Olt, a avut loc o percheziție, în municipiul Slatina.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, reprezentanții grupului infracțional organizat ar fi racolat tinere din medii sociale precare și le-ar fi plasat pe piețele de prostituție existente, din România și din Europa de Vest, respectiv Germania, Țările de Jos, Elveția sau Italia, în scopul exploatării lor, prin obligarea la practicarea prostituției.

„Determinarea fetelor la practicarea prostituției ar fi fost realizată prin utilizarea de metode de persuasiune (loverboy), manipulare și constrângere, sumele de bani obținute din desfășurarea acestei activități revenindu-le aproape în totalitate membrilor grupării infracționale.

Racolarea clienților serviciilor sexuale ar fi fost realizată prin crearea și publicarea unor anunțuri specifice pe anumite site-uri de profil. Fetele exploatate ar fi fost cazate în spații adecvate desfăşurării acestei activităţi sau transportate, de către membrii grupării, la locațiile clienților”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost transferate de membrii grupării în România, prin intermediul serviciilor internaționale de transfer monedă sau ar fi fost aduse personal ori de alte persoane din anturajul acestora. Până în prezent, au fost identificate 21 de victime.

Sumele de bani obținute din exploatarea tinerelor sunt în cuantum de aproximativ 500.000 de euro.

„Pentru conturarea probatoriului, a fost efectuat un schimb permanent de informații de interes polițienesc, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, cu structuri de aplicare a legii din Europa”, se mai arată în comunivcatul Poliției.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate patru autoturisme, 36.100 de lei, 2.500 de euro, 24 de telefoane mobile, precum și înscrisuri bancare și contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile, urmând a fi indisponibilizate și sume deținute în conturi bancare.

Persoanele depistate urmează a fi prezentate procurorului de caz, pentru audieri și dispunerea măsurilor preventive.

Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale.

La acțiuni s-a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here