Ploaie de amenzi de la polițiștii rutieri, în acest weekend, pe șoselele din Olt. 70 de permise, reținute

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, weekend-ul trecut, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind legislația în vigoare. Au fost aplicate aproape 700 de amenzi în valoare de peste 134.000 de lei și au fost reținute nu mai puțin de 70 de permise de conducere, multe dintre ele pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au aplicat 687 de sancţiuni contravenţionale, persoanelor care au încălcat prevederile legale privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 134.950 de lei.

Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 70 de permise de conducere, dintre care 26 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 19 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise și 25 pentru alte abateri.

„Au mai fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

De asemenea, polițiștii au constatat 18 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care șapte pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, șase pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (cu o alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 5 alte infracțiuni la regimul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here