Alocația zilnică pentru elevii care merg la olimpiadele naționale a fost dublată

Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale școlare a fost dublată de Guvern, la 200 de lei, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a spus că și premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate până la 1.000 de lei, scrie edupedu.ro.

„Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național”, a spus ministrul Educației, care a declarat că prin actul normativ adoptat premiul întâi va fi 1000 de lei, premiul al doilea 700 de lei, al treilea 500 de lei și mențiunea RON, premiul trei 500 RON iar mențiunea 300 de lei”.

„Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. Vă anunț că sunt în medie 20.000 de participanți”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Costurile ar fi de 4 milioane de lei pe zi, bani susținuți de Guvernul României, a mai anunțat ministrul.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit vineri, 13 mai, la Palatul Victoria, cu lotul olimpic de matematică al României, clasat pe locul I la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (BMO 2022).

Cu această ocazie premierul a anunţat că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale şi va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here