200 de asistenți, infirmieri, îngrijitori și brancardieri din Olt, protest în Capitală. Ce REVENDICĂRI au

Mii de membri Sanitas își vor striga nemulțumirile, pe 15 iunie, în Capitală. Din județul Olt, peste 200 de asistenți, infirmieri, îngrijitori și brancardieri vor merge la mitingul de protest.

Liderul Sanitas Olt, Roxana Dumitrescu, a precizat că personalul medical a ajuns să fie hulit, deși în pandemie a dus greul în unitățile sanitare.

„Dragi colegi din sănătate și asistența socială. Acum mai puțin de doi ani am fost ,,eroi în halate albe”. Pot sa înțeleg că memoria colectiva este scurtă, dar, totuși…Acum suntem huliți și pare ca s-au uitat repede eforturile și sacrificiile noastre colective și individuale.  Cred ca este momentul să reamintim guvernanților și societății civile că existăm. Că suntem uniți și determinați. Că nu suntem exagerați în a ne cere doar drepturile pe care chiar guvernanții ni le-au legiferat și nu ni le-au acordat în totalitate! Haideți să le reamintim că suntem o forță și o voce! Doar uniți! Vom merge la miting pe 15 iunie, la București, 200 de persoane din județ vor fi prezente, asistenți, infirmieri, îngrijitori, brancardieri, medici”, a declarat liderul Sanitas Olt.

Revendicările Federaţiei SANITAS sunt:
1. Aplicarea corectă și în totalitate a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru toate drepturile salariale cuvenite angajaților din Sănătate și din Asistență socială: creșterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor și plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată etc.;
2. Asigurarea finanțării voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru angajații din Sănătate;
3. Eliminarea din Legea-cadru nr. 153/2017 a plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensațiilor, primelor, indemnizațiilor și a altor drepturi salariale pentru angajații din Sănătate și Asistență socială;
4. Rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate de autorități prin PNRR în ceea ce privește buna guvernanță în sectorul public, cel puțin cele referitoare la principiile care vor sta la baza reformei sistemului public de salarizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here