Ministrul Agriculturii, la aniversarea a 170 de ani de învățământ superior agricol de la USAMV București

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a aflat, azi, în mijlocul membrilor comunității academice a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, la aniversarea a 170 de ani de învățământ superior agricol.

El i-a felicitat pe tinerii care au ales să urmeze o carieră în agricultură sau industria procesatoare, „domenii extrem de ofertante pentru a te dezvolta profesional”, și a concluzionat că agricultura este, astăzi, domeniul cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru România.

„Agricultura astăzi este domeniul cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru România, în mod special datorită acestui pământ roditor cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, dar care nu va atinge maximul de potențial fără cunoaștere!

Am avut privilegiul să fiu alături de membrii comunității academice a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, la aniversarea a 170 de ani de învățământ superior agricol.

Tradiția învățământului agricol al acestei prestigioase instituții este legată de alumni cu nume sonore ai agriculturii noastre, precum Gheorghe Ionescu Șișești – ctitorul științei agricole românești, George Maior – întemeietorul fitotehniei moderne, sau David Davidescu – promotor al agrochimiei moderne din România.

Parafrazându-l pe Gh. I. Șișești “consolidarea agriculturii trebuie să se sprijine pe puternice organizații de cercetare științifică și de învățământ agricol”.

Felicit tinerii care au ales să urmeze o carieră în agricultură sau industria procesatoare, convins fiind că vorbim de domenii extrem de ofertante pentru a te dezvolta profesional.

Agricultura astăzi este domeniul cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru România, în mod special datorită acestui pământ roditor cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, dar care nu va atinge maximul de potențial fără cunoaștere!

Educația agricolă trebuie să înceapă încă din școala gimnazială, să se dezvolte în liceele cu profil agricol și să se definitiveze în cadrul programelor de studii universitare și de cercetare!

Astfel, prin toate aceste trei etape de educație agricolă, fermierii români își vor consolida cunoștințele dobândite în practică și vor maximiza valorificarea potențialului agriculturii noastre!”, a scris Adrian Chesnoiu, după eveniment, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here