O nouă minivacanţă pentru români, în această lună. Ce compensaţii primesc cei care lucrează

Vești bune pentru români. La sfârşitul acestei săptămâni şi începutul săptămânii viitoare, aceștia se vor putea bucura de o nouă minivacanță. Iată câte zile libere au românii de Rusalii 2022 și când pică sărbătoarea în acest an.

Sărbătoarea de Rusalii 2022 le va aduce românilor o nouă minivacanță. Astfel, în luna iunie, majoritatea angajaților vor beneficia de zile libere cu această ocazie, având în vedere că sărbătoarea Rusaliilor este inclusă pe lista sărbătorilor legale în România.

Conform Codului Muncii, angajații au dreptul la două zile libere de Rusalii în 2022, ceea ce înseamnă ocazia perfectă pentru ca românii să își organizeze o minivacanță la mijlocul lunii iunie 2022. Sărbătoarea Rusaliilor pică în anul 2022 pe data de 12 iunie și conform legii, angajații de la stat și de la privat au liber și în a doua zi de Rusalii, mai exact pe data de 13 iunie.

Astfel, românii beneficiază de 2 zile libere de Rusalii 2022, la care se adaugă și ziua de sâmbătă, ceea ce duce automat la o minivacanță de 3 zile.

Fiind vorba despre un weekend prelungit de Rusalii 2022, nu sunt deloc puțini românii care iau în calcul o mică escapadă la mare, la munte sau într-o altă destinație. Zilele libere de Rusalii pică la jumătatea lunii iunie 2022, astfel că cei care și-au programat concediul de vară în această perioadă pot profita de ocazie pentru a avea mai multe zile libere.

Zile libere 2022. De Rusalii 2022, angajatorii sunt obligația să le ofere zile libere angajaților, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat. În domeniile în care activitatea nu poate fi întreruptă, angajații pot lucra în zilele de Rusalii 2022, însă vor primi timp liber în următoarele 30 de zile sau un spor salarial de cel puțin 100% din salariul de bază.

În situația în care un angajator refuză să îi ofere angajatului zile libere sau spor salarial pentru sărbătorile legale lucrate, acesta riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Pe lângă zilele libere oferite de Rusalii 2022, românii vor mai beneficia de o zi liberă și pe 1 iunie 2022, de Ziua Copilului, care în acest an pică miercurea.

Trei zile libere în iunie pentru români! Zilele libere rămase în 2022:

12 şi 13 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) – duminică şi luni;
15 august (Adormirea Maicii Domnului) – luni;
30 noiembrie (Sfântul Andrei) – miercuri;
1 decembrie (Ziua Naţională a României) – joi;
25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – duminică şi luni.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here