„Festivalul Călușului Oltenesc” se va desfășura, săptămâna viitoare, în mai multe localități din Olt

Ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție, „Festivalul Călușului Oltenesc” va avea loc în perioada 12 – 19 iunie, în cinci localități centre folclorice zonale. 

Este vorba de Brâncoveni (duminică, 12 iunie), Giuvărăști (luni, 13 iunie), Fărcașele (vineri, 17 iunie), Optași-Măgura (sâmbătă, 18 iunie) și Dăneasa (19 iunie).

Organizată, sub egida Consiliului Județean Olt, de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și de Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, manifestarea are drept scop păstrarea și valorificarea tradiției călușerești în educarea și formarea tinerilor din județul Olt, precum și mai multe obiective: susținerea formațiilor călușerești și cercetarea fenomenului călușeresc în toate vetrele folclorice ale județului Olt, creșterea numărului de tineri care sunt membri ai unei formații de călușari sau de dansuri populare la nivelul localităților și al județului Olt și menținerea repertoriului călușeresc și a identități folclorului coregrafic din județul Olt.

În fiecare centru zonal formațiile de călușari invitate vor susține demonstrații artistice în toate satele localității organizatoare și, seara, cu alte formații de dansuri invitate, câte un spectacol pe scenă, în aer liber.

Alături de primăriile localităților cu pricina, partener al organizatorilor este și Inspectoratul Școlar Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here