Deputatul Emil Albotă vrea salariu minim de 5.000 de lei în România. Care sunt domeniile vizate

Un deputat PSD de Olt vrea ca în România salariul minim să urce la 5.000 de lei, atât într-un domeniu în care venitul salarial este de 3000 de lei, respectiv construcții, precum și în agricultură și industria alimentară.

Emil Albotă, căci despre el este vorba, a explicat recent, la emisiunea „De la dreapta la stânga” de la OltTV, moderată de Alin Dorobanțu, că doar printr-o astfel de măsură românii plecați în străinătate ar fi convinși să se întoarcă în țară – cel puțin cei care lucrează în agricultură.

Declarația reprezentă punctul de vedere personal al parlamentarului și a fost făcută în contextul creșterii anunțate a salariului minim brut garantat în plată de 3000 de lei în agricultură și industria alimentară.

„Ca o opinie personală, mie mi se pare puțin 3000 de lei salariul minim în construcții și în agricultură. Din punctul meu de vedere, și vorbesc de punctul de vedere personal, ca o astfel de măsută să aibă succesul pe care ni-l dorim, ar trebui să ridicăm undeva la 5000 de lei salariul minim, și atunci eu spun că s-ar produce un adevărat exod al milioanelor de români care lucrează de exemplu în agricultura din Italia, din Spania, dar un exod al întoarcerii acasă a acestor români. Atunci am avea cu cine să ne lucrăm pământurile șu cu cine să lucrăm în industria alimentară. Spun asta pentru că o asemenea creștere nu ar viza doar agricultura, ci și industria alimentară. 

Pentru că noi ar cam trebui să începem să facem și produse finite, nu doar cultură mare pe care să o exportăm. Ar trebui să ducem mai departe produsul pământului și să facem produs finit din el”, a declarat Emil Albotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here