ȘOCANT în cazul Caracal: Gheorghe Dincă, la un pas de a scăpa de închisoare!

Sursa foto: realitatea.net

Noi detalii ies de iveală în cazul Caracal. Gheoghe Dincă, bărbatul acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, s-a aflat la un pas de a scăpa de închisoare.

Instanța a respins cererea schimbării încadrării juridice a faptelor din Dosarul Caracal, cel în care este acuzat că le-a ucis pe cele două adolescente, dispărute fără urmă, în urmă cu trei ani.

Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldoveanu, a cerut la finalul lunii schimbarea încadrării penale a lui Gheorghe Dincă. Conform cererii, presupusul criminal ar fi urmat să fie achitat de omor și acuzat de profanare de cadavre.

Carmen Obârșanu, avocat al familiei Melencu, a afirmat la rândul ei ca dacă cererea ar fi fost admisă, Gheorghe Dincă ar fi urmat să fie eliberat din închisoare. Carmen Obârșanu a mai spus că nu a mai văzut în cariera ei juridică un astfel de demers.

„Cererea făcută de avocatul Aurel Moldovan e cu atât mai surprinzătoare din cel puțin două motive. În primul rând el nu este avocatul acuzatului. Pe de altă parte, asemenea tip de cereri se pot face, dar niciodată cerând practic reducerea pedepsei celui acuzat. Mă declar de-a dreptul șocată!”, a declarat Carmen Obârșanu pentru impact.ro.

Ce ar urma să se întâmple în Dosarul Caracal, săptămâna viitoare

Totodată, Carmen Obârșanu a mai spus și că săptămâna care vine, probabil la ultimul termen fixat în Dosarul Caracal, acuzatul Gheorghe Dincă „va face aproape sigur circ pe aceeași chestiune”.

„Colegul avocat Moldovan a cerut instanței să constate că arderea unui cadavru în butoiul din curtea lui Dincă e foarte greu să fi avut loc. De altfel, și Dincă a cerut și el să se facă experimental arderii unui cadavru de animal cu o greutate aproximativă a corpului Alexandrei, pentru a dovedi că nu e vinovat de acuzațiile aduse. Însă instanța a respins cererile”, a mai precizat avocatul familiei Melencu.

În ședința din data de 31 mai, judecătoarea de la Tribunalul Olt a respins probele solicitate de Dincă, iar familia Măceșanu, prin avocatul său, a cerut ca acesta să nu mai fie judecat pentru omor, ci numai pentru trafic de persoane.

Familia Alexandrei Măceșanu spera să forțeze autoritățile să reia căutările Alexandrei despre care cred că este încă în viață.

În anul 2019, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au dispărut fără nicio urmă din Caracal, iar Gheorghe Dincă este acuzat că le-ar fi luat cu mașina la autostop, le-a sechestrat și le-a dus în casa lui, unde le-a violat și apoi le-a ucis, arzându-le apoi trupurile într-un butoi de tablă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here