Peste 2.700 candidați din Olt au susținut, azi, prima probă scrisă a Evaluării Naționale

Peste 2.700 candidați din Olt au susținut, azi, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba si literatura română), sesiunea 2022.

În județul Olt au fost organizate 75 de centre de examen în care au susținut proba scrisă 2.718 candidați, transmite, marți, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ). Dintre aceștia, nu s-au prezentat la examen 341 de candidați (11,15 %).

Nu au fost eliminați candidați pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Joi, 16 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

„Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută”, a explicat purtătorul de cuvânt al IȘJ Olt, Mirela Paraschiv.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here