David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber, la doar 17 ani! /Robert Glință, locul 8 în finala 100 de metri spate

Sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

David Popovici a bifat performanța carierei, la mondiale. De asemenea, sportivul este primul din istoria României care cucerește aurul la această probă.

David Popovici a devenit campion la Mondialul de Natație din Ungaria, luni seara.

Competiția s-a desfășurat în bazinul de 50 de metri de la Budapesta. Timpul lui Popovici a fost 1,43:21 secunde, un nou record mondial al juniorilor.

„Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri”, a fost prima reacție a lui David Popovici, după aurul cucerit la Budapesta.

Update, 20:10 – Robert Glință (25 de ani) a bifat și el o finală, cea de 100 de metri spate. Românul s-a clasat ultimul. Campion mondial este italianul Thomas Ceccon (21 de ani).

Ministerul Sportului, reacție după succesul lui David Popovici

Ministerul Sportului a oferit rapid, o reacție pe Facebook, după marele succes al lui David Popovici, pe Facebook.

„David Popovici este campion mondial la 200 metri liber, cu un nou record mondial de juniori❗

David Popovici a cucerit medalia de aur 🥇 în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de la Budapesta, doborându-și propriul record și oprind cronometrul la incredibilul timp de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.

David a declarat că performanța sa se datorează gândului că oamenii la care ține l-au privit și că cei de acasă au crezut în el❤️ Minunat!👏🏻

Mulțumim, David, pentru bucuria pe care ne-o oferi! Ești cu adevărat cel mai bun! 👏🏻

Marți dimineața, 21 iunie, sportivul român va intra în competiție în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României!

David Popovici este primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!

Felicitări, David! Felicitări Adrian Rădulescu! 🇷🇴👏🏻”, a transmis Ministerul Sportului

Ascensiune spectaculoasă pentru David Popovici

De curând, celebră publicație americană i-a recunoscut meritele, numind-ul „cel mai bun nou sportiv al anului”.

David Popovici, 17 ani, a avut un parcurs fabulos în acest an, care a debutat cu recordul la juniori cucerit la Mondialele din Italia și a culminat cu rezultatele remarcabile obținute la J.O de la Tokyo.

Recent o publicație americană dedicată natației „Swimming World Magazine” l-a ales pe sportivul dinamovist David Popovici drept „Newcomer of the Year”, distincţie acordată pentru cea mai spectaculoasă ascensiune în 2021.

David Popovici e primul campion mondial bărbat roman la inot. Prima din istorie a fost Tamara Costache, 50 m liber.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here