Deputatul de Olt Gigel Știrbu spune cum poate fi temperată creșterea prețului la carburanți. Care ar fi soluția

Creșterea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale, spune, marți, deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, parlamentarul PNL afirmă că Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului de la pompă.

„În paralel, este nevoie de analize din partea Consiliului Concurenței și a ANPC. Însă guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra prețului NUMAI prin intermediul Ministerului Finanțelor (fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor). Sunt măsuri ce țin de fiscalitate, nu de producție, nu de calitatea serviciilor.

Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenție rapidă asupra prețului.

Sunt necesare și analizele Consiliului Concurenței și ale ANPC. E nevoie să privim toți cu responsabilitate și pragmatism problema prețurilor pe această piață și să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare”, este de părere deputatul Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here