Primăria Slatina extinde iluminatul public în zona industrială a orașului. Sunt vizate străzile Milcov și Drăgănești

Primăria Slatina intenționează să extindă sistemul de iluminat public în zona industrială a orașului.

Mai concret, este vorba de străzile Milcov și Drăgănești. În acest context, municipalitatea a pregătit un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și indicatorii tehnico – economici pentru acest obiectiv de investiții.

„Iluminatul public reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizației moderne. El are rolul de a asigura atât orientarea și circulația în siguranță a pietonilor și vehiculelor pe timp de noapte, cât și crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumina naturală.

Realizarea unui iluminat corespunzător determină în special reducerea cheltuielilor indirecte, reducerea numărului de accidente pe timp de noapte, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor, îmbunătățirea climatului social și cultural prin creșterea siguranței activităților pe durata nopții. Asigurarea unui climat corespunzător poate conduce la o reducere cu 30% a numărului total de accidente pe timp de noapte pe drumurile urbane, cu 45% pe cele rurale și cu 30% pe autostrăzi. Totodată, iluminatul corespunzător al trotuarelor reduce substanțial numărul agresiunilor fizice, conducând la creșterea populației pe timpul nopții”, se arată în referatul proiectului inițiat de primarul Emil Moț.

Pe strada Milcov se vor monta aparate de iluminat noi cu LED cu un grad de protectie ridicat la apă și praf, care va asigura o întreținere facilă și cu costuri mici.

Proiectul mai prevede montarea a 37 de stâlpi metalici zincați de 9m, montarea a 37 corpuri de iluminat 70W cu LED, eficiente din punct de vedere energetic și luminotehnic,
dimabile, având gradul de protecție ridicat, și va fi înființat un punct de aprindere.

Alți 32 de stâlpi metalici vor fi „plantați” pe strada Drăgănești pentru susținerea aparatelor de iluminat din aceeași gamă tehnică.

Pentru strada Milcov proiectul este estimat la aproape 650.000 de lei, iar pentru strada Drăgănești au fost estimate cheltuieli de aproape 1,3 milioane lei (în ambele cazuri, TVA inclus).

Proiectul de hotărâre ar urma să fie supus dezbaterii și aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local Slatina de la finalul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here