Florin Barbu: Pe terenurile fertile nu pot fi amplasate parcuri fotovoltaice. Vot favorabil în Parlament/ VIDEO

La propunerea deputatului PSD de Olt Florin Barbu, președintele Comisiei pentru agricultură, în ședința de miercuri a Camerei Deputaților a fost eliminat un amendament la proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii Fondului Funciar nr.18/1991 care dădea voie ca parcurile fotovoltaice să fie amplasate inclusiv pe terenuri cu fertilitate ridicată.

Eliminarea amendamentului cu pricina înseamnă că parcurile fotovoltaice pot fi amplasate doar pe Acestea se pot amplasa numai pe terenurile agricole de clasa IV și V, terenuri cu fertilitate redusă, eroziune puternică și inundabile sau pe terenurile amenajate cu lucrări de îmbunătățiri funciare.

„Întotdeauna există soluții și poți găsi calea de mijloc, prin dialog cu toți cei implicați.

De aceea am propus astăzi, în plenul Camerei Deputaților, respingerea unui amendament la Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii Fondului Funciar nr.18/1991.

Astfel, pe terenurile agricole de clasa I și II, terenuri cu fertilitate ridicată, nu se pot amplasa parcuri fotovoltaice.

Acestea se pot amplasa numai pe terenurile agricole de clasa IV și V, terenuri cu fertilitate redusă, eroziune puternică și inundabile sau pe terenurile amenajate cu lucrări de îmbunătățiri funciare.

Amendamentul a fost eliminat, prin vot, de colegii mei care au înțeles că este necesar ca noi, ca țară, să facem și agricultură, dar și sa ajungem să fim independenți din punct de vedere energetic”, a declarat, după vot, Florin Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here