Sărbătoare creștină aparte azi, când o importantă sfântă este pomenită în calendar

Astăzi este pomenită în calendar Sfânta Muceniță Agripina, care a luat cununa muceniciei în anul 275, în timpul domniei împăratului Valerian.

Sfânta Agripina s-a născut la Roma într-o familie de creștini, primind încă din copilărie o educație în duhul Evangheliei lui Hristos.

Mărturisind dreapta credință în vremea persecuțiilor, Sfânta Agripina a fost supusă la numeroase torturi. În timpul acestora, muceniței i s-a arătat îngerul Domnului care a întărit-o. Dar nemaiputând suporta chinurile îngrozitoare la care a fost supusă, sufletul muceniței s-a mutat la Domnul.

Însoțitoarele acesteia, Vasa, Paula și Agathonica au luat trupul sfintei și l-au dus în Sicilia. Pe locul unde au fost îngropate sfintele moaște a fost ridicată o biserică în cinstea Sfintei Mucenițe Agripina, unde, potrivit tradiției, s-au petrecut numeroase minuni.

Tot în această zi se face pomenirea Sfintelor Vasa, Paula și Agatonica, Sfinților Mucenici Aristocleu preotul, Dimitrian diaconul și Atanasie anagnostul, Sfântului Mucenic Eustohie preotul și cei împreună cu el, Gaie, nepotul său, și fiii săi Lolia (Lulo), Prov și Urban (secolul al IV-lea).

Sursa: CrestinOrtodox.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here